Begin vandaag met liefde

Regelmatig trek ik een inzichtkaart en schrijf er iets over. Mijn momentje van bezinning voor jou! De kaart van vandaag is: ‘Ik kan elk moment kiezen voor liefde.’

Prachtige tekst. Een combinatie van drie hele mooie dingen. Laten we de zin eens ontleden.

Te beginnen met ‘elk moment’. Op elk moment kun je iets veranderen. Op elk moment begint je leven opnieuw en ga je verder met de wetenschap van wat je tot dat moment hebt ervaren. Of zoals John Denver het ooit zong: ‘Today is the first day of the rest of your life, what will you do with this day?’

En dan het woord ‘kiezen’. Je hebt altijd iets te kiezen. Ook al overkomt je iets, dan nog kun je kiezen. Hoe ga ik hiermee om? Welke weg sla ik in? Wat kan ik hiervan leren?

Het mooiste woord op de kaart is natuurlijk ‘Liefde’. Liefde maakt je mild. Liefde maakt je gelukkig. En al kan liefde ook zorgen voor grote dilemma’s en zelfs verdriet, toch is liefde de meest krachtige en mooie emotie die er bestaat.

Wat gebeurt er als je die drie dingen combineert?

‘Ik kan elk moment kiezen voor liefde.’

Jij kunt er dus op elk moment voor kiezen dat een liefdevolle aanpak de beste strategie is. In welke situatie dan ook. En omdat actie reactie betekent zul je zien dat je liefde terugkrijgt.

Heerlijk om te weten en te ervaren!

Fijne zondag,

Miranda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.