Yin Yoga

Sinds kort begeef ik me in de wereld van de yoga. Nu heb ik een aantal jaren geleden een keertje een heel yoga weekend meegemaakt, dus helemaal vreemd ben ik er niet mee, maar nu ga ik elke week een keertje. En dat is toch anders hoor.

Het blijkt dat je tientallen verschillende yogavormen hebt. Van poweryoga tot hotyoga tot yin, critical allignment en aerial. Duizelt het je al? Nou, mij ook, maar ik ga iedere vorm uitproberen. Natuurlijk maak ik er een blogje over zodat je kunt lezen wat het inhoudt en bepalen of het iets voor jou zou kunnen zijn.

Dit keer Yin yoga. Dat deden we (ik ga samen met mijn zus) afgelopen maandag. De term ken je vast wel van het mooie zwart/witte symbool met Yin en Yang.

Wat is Yin en Yang?

Yin en Yang zijn de Chinese benamingen voor twee tegengestelde krachten die we overal in ons leven tegenkomen. En het feit dat het één niet beleefd kan worden zonder het ander te kennen. Hoe weet je bijvoorbeeld wat warm is als je nooit kou hebt ervaren? En hoe herken je geluk als je nooit verdrietig bent geweest? Pieken en dalen dus, die maken het leven. Maar hoe vertaalt dat zich in yoga?

Wat is Yin Yoga?

Bij Yin Yoga draait het met name om ontspanning. Je doet de oefeningen in een meditatieve sfeer met zachte muziek op de achtergrond. Door de langzame bewegingen en het enkele minuten vasthouden van iedere houding rek je je spieren en bindweefsel steeds verder op. Stress en spanning komen los bij deze vorm van yoga. En je wordt er ook leniger van!

Als hulpmiddelen heb je een matje, een klein kussentje voor onder je hoofd en een wat groter kussen, waar je oefeningen mee doet. Ook een deken is fijn, voor de eindontspanning. Wij vinden deze vorm van yoga echt heerlijk, vooral ’s avonds. Je hebt echt de neiging om op je matje te blijven slapen, zo relaxed voel je je na afloop.

Ook een yoga les volgen?

Vind je het leuk om ook een keertje een yoga les bij te wonen, dan kun je bij Yoga You in Zwolle een losse les volgen. Wij hebben een abonnement waarbij je zelf iedere week mag bepalen welke les je meedoet. Dat is top, want zo kun je alles uitproberen. Volgende week doen we Aerial yoga. Wat dat is? Nog geen idee, maar dat lees je na afloop.

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.