Myanmar: Deze 6 plekken moet je gezien hebben

Dit blog is tot stand gekomen met medewerking van gastbloggers Jeanet en Gerard. Bedankt voor het delen van jullie foto’s en ervaringen tijdens deze indrukwekkende reis!

1. Yangon

We starten de rondreis in Yangon. Dit is de grootste stad van Myanmar. Vier miljoen inwoners leven er aan de Ragoonrivier. In deze dynamische stad kun je verschillende pagodes bezichtigen zoals de Schwedagonpagode, bedekt met bladgoud en edelstenen. Hoewel het een zeer levendige stad is, kun je er ook van je rust genieten. In het Kandawgyi Nature Park bijvoorbeeld. Dit is een groot groen gebied met een park en een dierentuin.

2. Bagan

Bagan heeft echt honderden boeddhistische tempels. Het is een toeristenplaatsje waar zo’n 20.000 mensen wonen. De ballontocht over Bagan met een heteluchtballon is een aanrader. Dan zie je ze allemaal! Prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

3. Inle Lake

We reizen door naar Inle Lake. Je vindt hier drijvende tuinen, paalwoningen en beenroeiers. Het water, de omgeving en de vissers en drijvende markten vormen een kleurrijk geheel. Je camera maakt overuren! Een bezoek aan de bewoners van de Inle stam geeft je een kijkje in de keuken van het oude Myanmar.

4. Nyaung Shwe

Nyaung Shwe, dat dichtbij Inle lake ligt, is een mooi sfeervol plaatsje. Stoffige weggetjes, pagoda’s vol pracht en praal en kleine eettentjes. We maakten een fietstocht en zagen het dagelijks leven, met vrouwen die de was doen, rijstvelden en handwerkers. En dan ineens zie je een pagoda middenin het landschap opduiken. Fietsen is een mooie manier om je wat dichter bij de mensen te voelen. Het hotel waar wij verbleven stelde ze gratis beschikbaar.

5. Amarapura

Nu staat de oude koningsstad Amarapura op het programma. Het is een van de vele oude hoofdsteden die Myanmar heeft gekend, nabij het huidige Mandalay. Hier bezochten we het Mahagandayon klooster, waar jonge monniken worden opgeleid. Al die oranje mannen die in een grote rij op hun kommetje met dagelijks eten staan te wachten. Een lesje in nederigheid lijkt het. We komen door deze reis ook meer te weten over het Boedhisme. Een mooie respectvolle religie die draait om ethiek en zelfontplooiing.

De Mandalayheuvel biedt een grandioos uitzicht over de stad. Moet je wel eerst 1730 traptreden op….. Op de heuvel is een prachtige pagode, dus je hebt twee redenen om de trap te bedwingen :-).

Je vindt hier ook de grootste teakhoutenbrug ter wereld, de U Bein’s brug, is 1,2 kilometer lang en 200 jaar oud. Daar hebben we natuurlijk even overheen gelopen!

6. Ngapali Beach

Je kunt in Myanmar ook prima je vakantie afsluiten met een paar lekkere stranddagen. Het strand vind je in Ngapali Beach, gelegen aan de Indische Oceaan. Heel tropisch sfeertje met witte stranden en een blauwe zee. Wij slaan dit keer over, want we gaan naar Thailand!

En nu…… Op naar Thailand!

Wij reizen nu door naar Thailand en sluiten onze reis door Myanmar hier af. Rest ons te zeggen dat dit land wellicht minder bekend is dan Thailand, Vietnam of Maleisië, maar zeker de moeite waard is om een vakantie door te brengen. De combinatie van de rijke cultuur, vriendelijke mensen, het klimaat, de tropische stranden en heerlijk eten maakt Myanmar tot een prachtig vakantieland. Wij zullen nog lang nagenieten van alle indrukken die we hebben opgedaan.

Meer informatie over rondreizen vind je bijvoorbeeld op de websites van Djoser, Fox en Myanmaronline.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.