Yoga in een hangmat

Yoga in een hangmat, oftewel Aerial Yoga, dat mochten mijn zus en ik gisteren voor het eerst beleven. Zoals beloofd hierbij een blogje met onze bevindingen.

Nieuwsgierig stapten we de grote zaal in, waar de kettingen met karabijnen al klaar hingen. Ja, je hoort het goed: Karabijnen. En dan bedoel ik niet die enge geweren, maar een grote haak waaraan we de doeken moeten bevestigen. Het heeft wat voeten in de aarde, want het doek moet precies op de goede hoogte hangen om de oefeningen, die vandaag op het programma staan, goed te kunnen uitvoeren. Karabijntje erbij, karabijntje eraf, maar uiteindelijk kan de les dan toch echt beginnen.

Stretchen en ontspannen

We starten met het leggen van ons hoofd in het doek, waarbij de rest van ons lichaam gewoon op de grond blijft liggen. Het levert een nogal apart plaatje op, maar het rekt wel je nekspieren goed op. De acrobatiek stopt hier niet want, zo ongemakkelijk als we liggen, moeten we een blok ter grootte van een baksteen klemmen tussen onze benen en een volgend blok tussen onze schouderbladen schuiven. In deze houding blijven we een paar minuten liggen. De zwaartekracht zorgt dat de schouders naar beneden vallen langs het blok, wat dan weer zorgt voor ontspanning. Dat voel je pas goed wanneer je de werktuigen weer hebt verwijderd en even op de grond mag ‘navoelen’.

Cocoonende lijven

De les vervolgt met het verplaatsen van het doek naar het middel, de heupen, de benen en tenslotte liggen we helemaal in het doek. We bewegen met het doek om onze benen en schommelen aan de ketting heen en weer. Ikzelf werd er nogal duizelig en misselijk van, maar dan kan ook komen door het bord macaroni dat ik kort tevoren had genuttigd…. Was niet echt handig om daarna op de kop in een hangmat te gaan hangen… Mijn zus vond het wel een prettige ervaring en aan de cocoonende lijven in de andere doeken te zien was zij niet de enige.

Aanrader?

Mijn tip? Ga het gewoon een keertje meemaken. Voor de één zal het een hele ontspannen manier van bewegen zijn, voor de ander een wat gekunsteld gebungel. Voor mij was het niet voor herhaling vatbaar. Doe mij maar Yin Yoga, met een heerlijke relaxt muziekje erbij en gewoon op een matje. Voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen :-).

Liefs,

Miranda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.