Hou jij van je lichaam?

Regelmatig trek ik een inzichtkaart en schrijf er iets over. Mijn momentje van bezinning voor jou.

Vandaag is de kaart: ‘Ik hou van mijn lichaam.’

Oeps…. is dat zo? Hou ik van mijn lichaam? Van die rare knobbel aan mijn grote teen? Van dat buikje dat iedere keer boven mijn broekband uitpiept. Van die borstjes die de zwaartekracht maar moeilijk kunnen bedwingen? Van dat gezicht waar de tand des tijds behoorlijk begint huis te houden? Van die gewrichten en spieren die als een oud omaatje op gang moeten komen als ik weer te lang achter mijn laptop heb gezeten?

Ik denk er even over na. Waarom zou ik ervan moeten houden? Niet omdat het perfect is. Niet omdat ik niet graag wat dingen anders had gezien. Maar omdat het MIJN lichaam is. Mijn lichaam, waarin ik me thuis voel. Het lichaam dat bij mij hoort. Waar mijn hart bonkt en mijn geest hier op aarde zijn thuis heeft gecreëerd.

Mijn lichaam is mij lief omdat we samen al veel hebben beleefd. Mijn huid heeft gevoeld, mijn ogen hebben gezien, mijn neus heeft geroken, mijn oren hebben gehoord en mijn mond heeft geproefd. Geproefd van de zilte smaak van het leven. Zout en zoet, geluk en verdriet, ik beleefde het in dit lichaam.

Door je lichaam zo te bekijken, denk je ineens niet meer aan die ‘gebreken’, die in eerste instantie in je opkomen. Je lichaam is veel meer dan lichamelijke perfectie. Je lichaam is jouw unieke instrument waarmee je het leven kunt bespelen.

Dus zeg net als ik volmondig: ‘Ja, ik hou van mijn lichaam!’

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.