Kunstroute in Kampen

Terug in de tijd…

Vandaag staat Kampen op het programma. Dat heeft een reden, want er wordt vandaag en morgen een kunstroute georganiseerd. Op maar liefst 18 plekken kun je genieten van schilderijen, grafisch werk, beeldhouwkunst en nog veel meer. Tijdens de wandeling beland je in kerken, woonhuizen en historische panden. Of gewoon bij iemand in de tuin, waar een kunstenaar zijn beelden laat zien.

In gesprek met de kunstenaar

Het bijzondere van deze route is dat bij iedere expositieplek de kunstenaar zelf aanwezig is om uitleg te geven over zijn/haar werken. Dat betekent een kijkje in het hoofd van de maker, wat mooie verhalen oplevert over technieken, gedachten en verbeeldingen.


Nostalgische straatjes

Wanneer je van de ene naar de andere locatie loopt valt je meteen op hoe mooi Kampen is. Nostalgie alom, compleet met huiskamers uit de oude doos, een boekenkastje in een steegje, waar je je boek kunt ruilen en een gevelbeeld dat in een prentenboek van Anton Pieck niet zou misstaan.

Expositie in stedelijk museum

Als laatste bezoeken we het stedelijk museum. De werken van Arie Schippers pronken op de begane grond. Deze kunstenaar verrast ons met schilderwerken waar historische elementen worden gecombineerd met een soort magische fantasiewereld. Heel bijzonder. We raken aan de praat met de suppoost die ons vertelt dat Schippers de maker van het grote kunstwerk van Nelson Mandela in Den Haag is en dat hij ook een levensgroot standbeeld gaat maken van Willem van Oranje in Dordrecht. Nou, dat heb je dan toch maar mooi voor elkaar in Kampen, dat je van deze man een expositie mag tonen!

En natuurlijk het Hanzeverleden

Op de bovenste verdieping van het stedelijk museum vinden we de nautische kant van Kampen. Het Hanzeverleden neemt hier een belangrijke plaats in. Mooi om dit in woord en beeld uitgelegd te krijgen. Ook de streekproducten staan uitgestald. Wist je dat Kanis & Gunnink oorspronkelijk in de Oudestraat in Kampen gevestigd was?

En dan….. koffie

Al met al een hele leuke middag gehad, die we afsloten in stijl, bij De Eenhoorn. De huidige koffiebranderij in de Oudestraat, en alom geroemd om de heerlijke koffie, thee én sigaren.

Kom ook!

Wil jij ook de ‘weg van kunst‘ lopen? Dat kan morgen 14 april 2019 nog. De routekaart vind je hier, maar kun je ook halen bij de Tourist Info. Veel plezier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.