Avengers: Endgame

Wie vaak Marvel films kijkt weet wie de superhelden zijn. Iron man, Captain America, Thor, Spiderman. Er zijn er nog meer, en iedere held beleeft van alles in de afzonderlijke films. Captain Marvel is de laatste ster aan het firmament. Een vrouwelijke superheld die dit voorjaar is geïntroduceerd in Nederland. In de Avengers, komen ze allemaal samen. En dat levert een bont spektakel op.

Alle superhelden beleven samen een spannend avontuur waarbij ze de wereld moeten redden en het opnemen tegen kwaadwillende aliens en monsters. Een wirwar van allerlei wezens, kostuums en kunstenvertoningen, en een droom voor iedere Marvel liefhebber…..

Helaas, lieve mensen, heb ik alleen de laatste film (Captain Marvel) gezien en, hoewel ik die best vermakelijk vond, duizelde het mij in deze verzamelheldenfilm al snel. Ik kon het ene karakter niet van het andere onderscheiden en de grapjes die sloegen op hun eerdere films, begreep ik totaal niet. Wanneer de zaal lachte, keek ik verwonderd op. Wat was de grap? Wat heb ik gemist? Nou, een heleboel blijkbaar, want de reviews van deze film zijn erg goed. Voor mij was het echter een brug te ver. Ik had er eerst een behoorlijk ingewikkelde studie van moeten maken, voordat ik er eventueel van had kunnen genieten.

Kortom, een film voor gevorderden. En als ik die mag geloven….. een aanrader! Bekijk de trailer en oordeel zelf.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.