Wat is effectiever? Bewegen of minder eten?

Het is een bekend gegeven dat het aanpassen van je voeding voor 80% zorgt voor gewichtsverlies en 20% wordt veroorzaakt door meer te bewegen. Een testgroep is een jaar gevolgd om dit te onderzoeken.

Wanneer je de resultaten na een maand ziet, dan is het gewichtsverlies gelijk, ongeacht de mate van bewegen. Bewegen voegt dus niets toe op korte termijn.(Reguliere sportiviteit gedurende enkele uren per week)

Dit staatje laat het resultaat zien na een jaar. Wat blijkt? Bewegen en voeding allebei aanpassen zorgt op langere termijn wel voor het beste resultaat. Dit is inclusief toename van spieren, die zwaarder zijn dan vet. Je bodyshape zal dus ook meer verbeteren door een combi van goede voeding en bewegen.

Welke sport beoefen jij?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.