Rocketman

Gisteren was het weer tijd voor een filmpje. We kozen voor Rocketman, de film over het leven van Elton John. Tsja, wat zal ik ervan zeggen…..

De film vertoont het ware verhaal van het leven van Elton, oftewel Reginald Dwight. Een prachtig inkijkje in zijn kinderjaren en zijn ontwikkeling tot de grote ster die hij nu is. Gepaard met veel sex, drank, drugs en glitters. En liefde, maar vooral veel liefdeloosheid. Je komt dingen te weten uit het leven van Elton John, die ervoor zorgen dat je beter begrijpt wat hem drijft.

De muziek is heerlijk. Herkenbare nummers die goed gezongen worden. De zanger wordt gespeeld door Tagon Egerton, die dit met verve doet. Goede stem, goede kop en hij lijkt er ook nog een beetje op. Waarom lees je dan toch tussen de regels een voorbehoud, zul je je misschien afvragen? Nou, dat zit ‘em in de ‘musicalfactor’.

Ik ben zelf nogal van het padje wanneer iemand middenin een spannende of emotionele scene ineens begint te zingen en er voor je het weet 100 dansers omheen staan. Een heel spektakel, dat wel, maar eerlijk gezegd leidde het mij ongelooflijk af van het verhaal. Dit aspect is meteen het grote verschil met de film Bohemian Rhapsody over het leven van Freddy Mercury. Hier zit die musical component nauwelijks in en dat maakt deze film voor mij verreweg favoriet!

Dus….. kies zelf, of bekijk ze net als wij allebei en vorm je eigen oordeel. Het zijn beiden films met een aansprekend verhaal en geweldige muziek, dus dat heb je alvast binnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.